Dorn methode

De Dorn methode, een zachte wervel en gewrichtsbehandeling, is ontwikkeld door Dieter Dorn.Deze behandeling kan worden ingezet bij mensen met een beenlengteverschil.

Vrijwel iedereen heeft een beenlengteverschil. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt de wervelkolom in een andere houding.

Beenlengteverschil kan leiden tot diverse klachten: scoliose, lage rugklachten, heupklachten, knieklachten, voetproblemen, verzakkingen, darmklachten, blaasproblemen en nekklachten.

Vaak krijgt men het advies om bij beenlengteverschil een verhoging onder je schoen te laten plaatsen. Echter, dit stabiliseert de bekkenscheefstand, die later tot enorme heupklachten en lage rugpijn kan leiden.
Ook bij kinderen is de Dorn methode effectief. Kinderen met heupafwijkingen, ADHD, huilbaby’s.

De sturing van de organen gaat vanuit de hersenen via het ruggenmergkanaal naar de plaatsen waar ze uit de wervelkolom naar betreffende organen lopen. Als de wervels niet goed staan komen deze verbindingen onder druk te staan met het gevolg dat er orgaanstoornissen op kunnen treden.

Rug correctie volgens Dorn

Door het lange been weer de oorspronkelijke lengte te geven (korter te maken) wordt de rug weer in de oude staat hersteld.

U komt op de rug op de massagetafel te liggen. Op eenvoudige wijze kan ik constateren of er sprake is van beenlengteverschil. Ik zet op een voorzichtige manier met de duimen de wervels op hun plek terug. U helpt hierbij actief mee.

Door de gewrichten van heup, knie en enkel weer terug te zetten in hun oorspronkelijke positie wordt de beenstand weer gelijk.

De wervels van de rug zal ik met hulp van mijn duimen weer terug zetten in de oorspronkelijke stand. Dit doe ik samen met u. U komt naast de tafel te staan en pendelt met uw benen en/of armen heen en weer. Ondertussen zal ik door milde manipulatie de wervels terug duwen. De behandeling kan een beetje gevoelig zijn.

De Breuss-massage

Dit is een zachte, voorzichtige behandeling van de wervelkolom, die het spierstelsel ontspant. De olie die gebruikt wordt voedt en ontspant het zenuwstelsel. Deze vorm van massage geef ik vaak in combinatie met Dorn methode en /of shiatsu.

De totale behandeling zal ongeveer 50 minuten duren. Nadien moet u voldoende water drinken om de afvalstoffen te verwijderen. Ook is het mogelijk dat u last van spierpijn krijgt. Dit is van voorbijgaande aard. Het lichaam heeft even hard moeten werken. Bovendien is de stand van de wervelkolom gecorrigeerd.

En ongevaarlijk! Eén behandeling kan soms al voldoende zijn. U komt dan na twee weken terug voor controle en eventueel een nieuwe behandeling.