Iriscopie

‘Het oog is de spiegel van de ziel’

Onze ogen laten meer van ons zien dan je in eerste instantie zou denken. Als je ogen nauwkeuriger bekijkt zie je dat elk oog een heel eigen tekening laat zien. Het oog is te vergelijken met een vingerafdruk. Ieder mens heeft een eigen patroon, want ieder mens is immers uniek.
Via iriscopie worden de constituties in hoofdzaak bepaald door drie factoren, namelijk de oogkleur, de structuur van de irisvezels en het verloop van deze vezels. De constitutie is het geheel van erfelijke en verworven eigenschappen van lichamelijke en geestelijke aard, die de manier bepaalt waarop de mens functioneert en op allerlei invloeden reageert.

De iriscopist kijkt naar de iris, dit is het gekleurde gedeelte in het oog, en verder wordt er gekeken naar de pupil en het oogwit. Er wordt gekeken naar alles wat van de vorm afwijkt, zoals verandering van het normale verloop van de structuur van de iris, verandering van kleurpigment, pupilvervorming en veranderingen in het oogwit.
Bij de irisdiagnose gaan we ervan uit dat via een belangrijke zenuwbaan, de nervus vagus , alle organen in het regenboogvlies (de iris) worden weergegeven .Een verstoring/ zwakte zal dus zichtbaar worden in de iris.

Op deze manier wordt het mogelijk om in een vroeg stadium stoornissen in de gehele mens te ontdekken, die zich nog niet tot ziekte hebben ontwikkeld en daarom door reguliere onderzoeken nog niet altijd zijn aan te tonen. Dit geeft de mogelijkheid preventief maatregelen te nemen voor het behoud van een goede fysieke en geestelijke gezondheid.

Als aanvulling op het intakegesprek maak ik met een digitaal iriscamera foto’s van uw iris. Deze foto’s zal ik kort met u bespreken. De foto’s zal ik daarna geheel gaan bestuderen. En mijn bevindingen leg ik vast in een verslag c.q adviesbehandelplan. Zowel de foto als het verslag stuur ik u dan per email op. Daarbij zal ik u dingen adviseren.

Dit advies zal o.a bestaan uit:

• De constitutie die u heeft te gaan versterken.
• Leefwijze aanpassen, voeding etc
• Eventueel ontgiften. Veel problemen ontstaan doordat de lever/nieren niet goed ontgiften.
• Advies wat betreft voedingssuppletie . Ik werk met producten van o.a Vitakruid en Vitaproducten. Maar ook met schüssler celzouten van het merk van der Snoek.

Ook is het mogelijk uw klachten te behandelen met aanvullende therapie . Te denken valt dan aan bijvoorbeeld ooracupunctuur.

Het eerste consult zal ongeveer 30 minuten duren.
Via de mail stuur ik u dan mijn bevindingen en adviesbehandelplan. Het is prettig om dit dan nog even door te nemen. De vragen die u heeft kunt u stellen via de mail, Whats app of telefonisch.
De producten die ik u zal adviseren zijn niet altijd op voorraad in mijn praktijk. Indien u wenst gebruik te maken van de producten die ik adviseer zal ik deze voor u bestellen.

NB. Iriscopie valt buiten de vergoeding van de zorgverzekering.