Ontstaan tekorten
Celzouten heten zo omdat deze zouten in elke cel in meer of mindere hoeveelheid moeten voorkomen. Hun werking is niet energetisch maar fysiologisch.
Zij zijn essentieel om de cellen goed te kunnen laten functioneren en daarmee van het grootste belang voor onze vitaliteit .
Zouten zijn bestanddelen van onze voeding en komen voor in fruit, groenten en granen. Planten vormen zouten uit de minerale stoffen die zij uit de bodem halen. Echter, om deze zouten te kunnen vormen moeten wel de juiste mineralen in de bodem rond de plant voorkomen. In deze tijd van bio-industrie, het snelle oogsten en kunstmatige bemesting ontbreekt het daar veelal aan en worden alleen die mineralen, bijvoorbeeld via de kunstmest, gegeven die een snelle groei bevorderen.
Door groenten, fruit en granen goed te kauwen wordt het vermengd met ons basisch speeksel. De zouten komen vrij en kunnen opgenomen worden door ons mondslijmvlies en zo in de bloedbaan geraken. Via de bloedbaan bereiken zij die cellen waar een tekort aan een celzout is ontstaan.
In deze jachtige tijd nemen we vaak niet de tijd om ons voedsel goed te kauwen en slikken ons voedsel al snel door. Zodra zouten echter in de maag komen, vallen ze, onder invloed van het maagzuur, uiteen in enkelvoudige minerale stoffen.
Een cel verbruikt zijn celzouten als het door een prikkel aangezet wordt tot grotere activiteit. Die prikkel kan bestaan uit alle beïnvloedingen die ons belasten of overbelasten dat kan mentaal, lichamelijk of energetisch (elektrosmog, Dect-telefoon, wifi, GSM, etc.. ) zijn.
Als de lever en de nieren door overbelasting, frequente stress,enz, hun functie niet meer volledig kunnen uitvoeren ontstaan er verstoring in de cellulaire ruimtes.
Er kan een tekort ontstaan waardoor de celstofwisseling niet meer goed functioneert.
Gevolg: men krijgt klachten en wordt uiteindelijk ziek.